Lifestyle

Wat voor moneymaker ben jij?

Als je wil gaan traden, dan heb je veel om over na te denken. Je moet een plan gaan opstellen, veel boeken lezen en filmpjes kijken. Je wil alles weten over bepaalde soorten analyses en bepaalde soorten traders, je wil alles weten over verschillende technieken die de markt nét even vanuit een andere invalshoek bekijken en ga zo maar door. Allemaal leuk en aardig, maar in the long run gaat het maar om één ding; geld verdienen. Dit is wat je wil doen en je laat niets hiervan je in de weg staan. We hopen van harte dat het je lukt, en dat is ook waarom we deze blog aan je aanbieden. Gratis en voor niets, gewoon omdat we het beste met je voor hebben. We willen namelijk een gids aanbieden die je inzicht in jezelf geeft. We willen dat je erachter komt wat voor moneymaker je bent. Dit zodat je hier ook naar kunt gaan handelen. Allemaal nog erg vaag, dat snappen we. Geen zorgen, we gaan het heel snel concretiseren voor je.

Timeframes

Allereerst de timeframes. De timeframes zijn de intervalperiodes waarmee je een candlestick ziet verschijnen. Een candlestick zegt je wat over de range high, range low, opening price en close price. Kijk je op de 1 uur timeframe, dan zul je voor elk uur dat verstrijkt één candlestick zien verschijnen. De timeframes op basis waarvan je handelt zeggen iets over de periode die je bereid bent je beleggingen te houden. Kies je voor het kijken naar de dag, week en maand charts, dan zul je je beleggingen meer als investeringen kunnen zien en ben je bereid ze lang te houden. Als je kijkt op de 1 minuut, 5 minuten en 15 minuten charts, ben je een zogeheten ‘daytrader’. Voor dit type trader is het belangrijk welke brokers Nederlander je kiest. De commissies en bepaalde spreads die een broker hanteert is voor dit type trader van groter belang dan voor anderen. Kijk bijvoorbeeld eens naar een Markets.com review

Analyses

We hebben het nu gehad over time frames, maar ook analyses zijn zeer belangrijk. Kijk je naar de grafieken en de grafieken uitsluitend, dan ben je een technisch analist. Kijk je meer naar nieuws en bepaalde fundamentele onderdelen (zoals winst, cashflow en dergelijke), dan ben je een fundamenteel analist. Wil je meer weten over de instituties en mensen die bepaalde beleggingen doen/bezitten, hoe het vertrouwen is en dergelijke, dan ben je een on-chain analist. 

Geef een reactie