Dieren

Ben jij ook bang voor de rekening van de dierenarts?

De afgelopen jaren is het voor steeds meer mensen moeilijk geworden om rond te komen. Vrijwel alles is namelijk duurder geworden: je dagelijkse boodschappen, de brandstof voor je auto en ook voor de temperatuur in je woning ben je fors meer gaan betalen. Het is daarom geen wonder dat veel mensen zijn gaan kijken naar waar ze geld kunnen besparen. Anders dan je gevoel je misschien laat denken, kan het ook verstandig zijn om nu juist niet in je kosten te gaan snijden, maar om te zorgen dat je goede verzekeringen neemt om grote onkosten te vermijden. Heb je huisdieren? Dan is het verstandig dat je een huisdierenverzekering afsluiten gaat. Hiermee hoef je je namelijk nooit meer zorgen te maken over de factuur die je hoe dan ook zult krijgen als je naar de dierenarts bent geweest.

Een verzekering voorkomt dat je hoge uitgaven moet doen

Iedereen die huisdieren heeft, zal deze voor geen goud willen missen. Een dier kan je steun en toeverlaat zijn en je moet er dan ook niet aan denken dat je dier iets overkomt. Toch kan ieder dier ziek worden. Meestal geneest zo’n dier vanzelf wel weer, maar soms heeft het medische hulp nodig. Dat kan voor sommige mensen problematisch worden, omdat de dierenarts hoe dan ook een factuur zal sturen en als je die niet kunt betalen, kan dat tot problemen leiden. Vandaar dat het verstandig is dat je een hondenverzekering in het bijzonder of een huisdierenverzekering in het algemeen afsluit. Met deze polis wordt het grootste deel van de kosten die je bij de dierenarts maakt, overgenomen door je verzekeraar. Dat kan net het verschil betekenen tussen in de schulden terechtkomen en je dier gewoon de zorg kunnen geven die het nodig heeft om weer de oude te kunnen worden.

Let op: een verzekering voor je huisdier dekt niet alle kosten

Dat je huisdier soms naar de dierenarts moet voor een behandeling, is niet te voorkomen. Dat is nu eenmaal het gevolg van een huisdier hebben. Wanneer je een verzekering hebt afgesloten om de zorg voor je dier mee te betalen, dan is het belangrijk om te weten dat niet alle behandelingen vergoed worden. Zo kun je bijvoorbeeld geen beroep op je verzekering doen wanneer je dier gecastreerd of gesteriliseerd dient te worden. Dit zijn namelijk ingrepen die je kon zien aankomen en die inherent zijn aan het hebben van een dier. Reguliere behandelingskosten, ingrepen en medicatie wordt wel vergoed door je verzekeraar, mits ze betrekking hebben op noodzakelijke behandelingen. Check dit dus altijd even goed zodat je zeker weet dat je bij de dierenarts niet voor verrassingen komt te staan die je niet wilt. 

Heeft je dier wat extra’s nodig? Neem aanvullende polissen!

Net als bij een zorgverzekering voor een mens, kun je ook de verzekering van je huisdier uitbreiden met aanvullende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan beweegzorg voor wanneer je dier fysiotherapie nodig heeft. Je dier kan dan met behulp van een therapeut aan de slag gaan om diens conditie te verbeteren. Ook kun je kiezen om een extra pakket toe te voegen om de tanden van je dier te onderhouden. Dit is van groot belang, want net als bij mensen is een gezond gebit ook bij dieren een teken van zijn welzijn. Wil je een polis afsluiten, hou er dan rekening mee dat je per dier een aparte polis moet afsluiten. Je kunt namelijk niet meerdere dieren onder een verzekering brengen. Per dier is een aparte polis nodig.

Geef een reactie