Algemeen

Dakbedekking en de ins and outs daarvan

Mocht je een beetje geïnteresseerd zijn in met je handen werken, dan kun je vrij snel terecht komen op dakdekken. Toch is dit geen veelgemaakte stap voor de handige Harry. Waarom niet? Omdat die meestal eerst denken aan het worden van een elektrotechnicus, een bouwvakker en ga zo maar door. Onterecht, want dakdekker worden is hard nodig en het is ook een zeer mooi beroep. Daarom gaan we je vandaag een duwtje in de goede richting geven. We vertellen je over de ins and outs van dakbedekking en doen dit met alle liefde; over dit mooie beroep raken we nooit uitgepraat. Snel aan de slag dus, want er is veel te bespreken. 

Wat is dakdekken? 

Dakdekken omvat eigenlijk alle werkzaamheden omtrent het maken, aanleggen en repareren van een dak. Dit kan dus het leggen van een rieten dak zijn, maar ook het aanleggen van epdm dakbedekking met een daktrim epdm. Het is daarmee zeer veelzijdig en elke keer weer een uitdaging. Bijna geen enkel dak is hetzelfde en dit geldt al helemaal voor de klanten; iedereen heeft weer andere wensen, een ander budget en een unieke situatie. 

Wat moet je kunnen?

Als je een dakdekker wil worden, is het natuurlijk allereerst handig dat je een dak kunt bedekken. Hoe je dit doet, is compleet afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Je kunt op vele manieren dakdekken en ook per bedrijf worden er misschien weer verschillende manieren gehanteerd. Wel kun je cursussen volgen om een dakdekker te worden, of bijvoorbeeld een specifieke cursus volgen voor het plaatsen van epdm dakbedekking. Alles is mogelijk, maar wel is een soort vereiste dat je geen twee linkerhanden hebt. 

Hoe begin je?

Nou, zoals net al even genoemd, is het handig dat je begint met ervoor zorgen dat je überhaupt kunt dakdekken. Je kunt dit leren door middel van een cursus, maar je kunt ook beginnen bij een dakdekker en hier meelopen. Je leert zo in de praktijk alle ins and outs, net zoals wij je nu de theoretische ins and outs proberen te leren. Op deze manier leer je terwijl je werkt, en nog eens in een hele leuke omgeving ook. Zorg er wel voor dat je dit doet bij een echte professional die bereid is om je het een en ander te leren en een die goede kwaliteit materialen gebruikt. Geen bitumen of pvc; epdm is de toekomst en een goede dakdekker ziet dit ook. 

Geef een reactie