Duurzaamheid

Een groener leven

We moeten met z’n allen een beetje beter op de planeet passen. We hebben er immers maar één. Er zijn talloze redenen om een duurzamer leven te leiden. Je kan recyclen, letten op de energiekosten en nog veel meer. Om duurzamer te leven moet je wat aanpassingen maken in je leven maar die merk je amper op! In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Al die verpakkingen

Hoe meer we verbruiken, des te groter de last op de planeet is. En dat is niet altijd nodig. Al helemaal niet als het om verpakkingen gaat. Die gooien we vaak meteen weg. Een product zonder plastic verpakkingen kopen, of überhaupt letten op het gebruik van minder plastic, maakt al een grotere impact dan je misschien denkt.

Een zuinig huis

Door energiezuinige producten in huis te halen, verlaag je niet alleen je energierekening maar ook de hoeveelheid energie die je verbruikt. En dat verlaagt ook weer de last op de planeet. Die hoeft immers minder energie aan jou te leveren. En het is dus ook fijn dat jij minder betaalt. Zo heb je er ook meteen zelf plezier aan. Je kan voor jouw huis een energielabel aanvragen met spoed. De energielabels van Label-up zijn erkende labels die erg accuraat zijn.

Weg met die fossiele brandstof

Een andere manier om je steentje bij te dragen, is simpelweg om bepaalde dingen niet te doen. Dat klinkt gek, maar ik zal het uitleggen. Als je vaker met de fiets naar je school of werk gaat, of met het openbaar vervoer en dus de auto niet gebruikt. Gebruik je minder fossiele brandstoffen en dat is beter voor het milieu. En ook hier merk je gelijk de voordelen voor jezelf van! Zo ben je geen extra kosten aan benzine meer kwijt en met een rondje op de fiets heb je ook gelijk je dagelijkse beweging weer gehad.

Een biefstukje minder

Ook wat betreft voeding geldt het principe van ‘iets niet doen’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vlees. De vleesproductie is een belangrijke bron van milieuschade, dus door minder vlees te eten, draag je hier ook minder aan bij. Probeer een paar dagen per week geen vlees te eten, of overweeg om volledig vegetarisch, of zelfs veganistisch te eten.

Zoals ik zei, moeten we allemaal ons steentje bijdragen als het om het behoud van de planeet gaat. We hebben vaak sommige gemakken minder nodig dan we zelf denken. Met een beetje verandering maken we al een groot verschil.

Geef een reactie