Wonen

Een paradijsvogelplant voor een tropische sfeer in huis

Als je een woonkamer gaat inrichten, is het belangrijk om eerst te bepalen wat jouw stijl is. Ga je voor een rustige, landelijke sfeer? Of juist een strak en modern interieur? Wanneer je weet wat voor sfeer je wilt creëren, kun je beter gaan shoppen. Planten kunnen jouw stijl perfect uitdragen. Er zijn heel erg veel verschillende soorten kamerplanten verkrijgbaar. 

Naast de algemene sfeer die je in je woonkamer wilt creëren, is het ook goed om rekening te houden met de functie van de ruimte. Wil je dat er veel sociale interactie plaatsvindt in de woonkamer, of is het juist een plek waar je rustig kunt ontspannen? Hoeveel ruimte heb je tot beschikking? Als je bijvoorbeeld een kleine woonkamer hebt, is het verstandig om niet al te grote planten op te stellen. Steeds vaker wordt er gekozen voor een paradijsvogelplant en een vogelplant. Maar waarom eigenlijk? In deze blog bespreken we waarom steeds meer mensen kiezen voor een prachtige paradijsvogelplant en een gatenplant. 

Een paradijsvogelplant voor een tropische sfeer

De paradijsvogelplant, ofwel strelitzia, is een plant uit de familie strelitziafamilie en komt van oorsprong uit Zuid-Afrika. Deze exotische bloem heeft oranje en gele bloembladen die in de vorm van een paradijsvogel op stengels groeien. De plant kan tot drie meter hoog worden en bloeit het hele jaar door. De plant zorgt voor een unieke tropische sfeer in huis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze prachtige plant steeds meer in woonkamers te bewonderen is. Wil je graag een paradijsvogelplant kopen? De paradijsvogelplant is een unieke plant die perfect geschikt is voor woonkamers. Maar de paradijsvogelplant komt ook steeds meer terug in kleine tuinen of terrassen.  

Een stijlvolle en unieke uitstraling met een prachtige gatenplant

Ben je op zoek naar een plant die weinig onderhoud nodig heeft? Dan kan een gatenplant uitkomst bieden. De gatenplant, ofwel monstera deliciosa, is heel erg populair onder huishoudens. Met grote ronde bladeren zorgt de plant ervoor dat jij met jouw woonkamer de show kunt stelen. Daarnaast is de plant ook nog eens een luchtzuiverende kamerplant. In China wordt de gatenplant ook wel gezien als symbool van lang leven en verering van ouderen en gerespecteerde mensen. De plant heeft over het algemeen maar eens per week water nodig. Echter is het raadzaam om de plant in de zomer wat vaker water te geven. Ben je op zoek naar een stijlvolle en unieke uitstraling in huis? Een gatenplant bestel je eenvoudig en snel in de webshop van Green Bubble. 

Geef een reactie