Wonen

Een warm thuis

Thuis is de plek waar je komt na een lange dag werken, waar je wakker wordt met je favoriete mensen en waar je je ’s ochtends klaarmaakt om de nieuwe dag vol goede moed te beginnen. Een fijn thuis is dan ook voor iedereen belangrijk. Nu thuiswerken normaal is geworden en we gewend zijn aan het doorbrengen van meer tijd in huis, zijn we hier dan ook steeds meer waarde aan gaan hechten. Veel interieurs hebben de afgelopen tijd een opknapbeurt gehad en ook steeds meer tv-programma’s zijn hieraan toegewijd. In de donkere, koude wintermaanden hebben we natuurlijk ook behoefte aan een warm thuis. Nu de energieprijzen zo hoog zijn kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Ben jij benieuwd hoe je jouw huis kunt verwarmen? Lees hier dan meer over in dit blog.

Gaskachels

Warmte en sfeer in combinatie met gemak, dat typeert de gaskachel. Waar een gaskachel vroeger heel normaal was zie je tegenwoordig in veel woningen een cv-ketel. Dat betekent echter niet dat we de gaskachel zijn vergeten, want deze dient tegenwoordig vooral voor extra sfeer in huis. Binnen een handomdraai heb je een vlammenspel dat niet van echt te onderscheiden is, en tegenwoordig vaak ook nog te bedienen via je telefoon. Een gaskachel kopen doe je dus echt om jouw huis van sfeer te voorzien en kun je tegenwoordig prima online doen.

Houtkachels

Wanneer je aan een houtkachel denkt zal je al snel uitkomen op de authentieke geur, het knisperend geluid, aangename warmte en gezellige sfeer. In de winter warm je naast de houtkachel op met een kop warme chocolademelk, in de koele lentedagen zet je hem aan voor bijverwarming. Er zijn verschillende soorten houtkachels waar je uit kunt kiezen, ieder met zijn eigen kenmerken en voordelen. Wil je jouw woning voorzien van zo’n authentiek haardvuur, laat je dan goed informeren en adviseren door een specialist.

Pellet kachels

Een pellet kachel kan worden gezien als een eenvoudiger alternatief voor de traditionele houtkachel. Een pellet kachel werkt namelijk ook op hout, maar is voorzien van een verbrandingskamer waar je zelf pellets aan toevoegt. Binnen een handomdraai stel je de gewenste temperatuur in en de kachel doet wat hij moet doen. De kachel ontsteekt zichzelf en zorgt ervoor dat je binnen een aangename temperatuur hebt.

Tuinhaard

Niet alleen binnen moet je aan verwarming denken, de buitenruimte mag niet vergeten worden. Straks wanneer het eerste lentezonnetje zich weer laat zien en je overdag al in de tuin kunt genieten, zal het in de avond snel afkoelen. Om optimaal te kunnen genieten kun je een tuinhaard neerzetten voor een aangenaam verwarmd terras. Zo verleng je het buitenseizoen en voorzie je je tuin ook nog eens van een ultieme sfeer.

Geef een reactie