Wonen

Nieuw huis gekocht? Dit heb je nodig voor de inrichting van je tuin

Heb je recent een nieuw huis verkocht en ben je druk bezig met het klussen in en inrichten van je nieuwe thuis? Dan bestaat er een grote kans dat je je nog niet veel hebt beziggehouden met je tuin. Veel nieuwe huizenbezitters gaan namelijk eerst aan de slag met de woning zelf, voordat ze zich bezig gaan houden met hun tuin. Toch is het, zeker gezien het al zomer is, geen overbodige luxe om van je tuin alvast een fijne plek te maken en ervoor te zorgen dat er over een paar maanden wat planten en bloemen groeien. Wil jij aan de slag met het inrichten van je nieuwe tuin? Lees dan snel verder voor de beste tips.

Een plan maken 

Voordat je kunt gaan beginnen met het inrichten van je tuin, is het belangrijk dat je voor jezelf een helder plan maakt. Daarbij kun je jezelf vragen stellen als ‘’Welke zaken wil je allemaal verwerken in je tuin?’’, ‘’Welke activiteiten wil je in de tuin kunnen ondernemen en wat heb je daarvoor nodig?’’. Wanneer je je antwoorden op deze vragen voor jezelf helder hebt, kun je de tuin gaan indelen in gebieden. Vervolgens kun je een activiteit of meubelstuk toewijzen aan dit gebied. Zo weet je precies hoeveel plek je per gebied nodig en beschikbaar hebt en wat voor tuinmeubels hier passend zijn.

Beginnen bij de basis

Nu je een plan hebt gemaakt, kun je beginnen met de basis. Leg gras, kunstgras, tegels of andere vloerbekleding in je tuin gaan (aan)leggen. Heb je nog geen schutting, heg en/of tuindeur? Dan kun je ook deze zaken in de tuin gaan plaatsen. Zoek vervolgens plaatsen uit waar je planten en/of bloemen wil neerzetten en ga op zoek naar planten en bloemen die op verschillende momenten in het jaar bloeien. Zo heb je het hele jaar een mooie, natuurlijke tuin. 

Meubilair plaatsen

Nu je de basis op orde hebt, kun je aan de slag met het tuinmeubilair. Schaf tuinstoelen aan of kies voor een heerlijk ontspannen loungestoel tuin. Zet een tafel neer, maak een gezellige zithoek en/of maak een mooie speelplek voor je kinderen. 

Decoreren

Heb je het meubilair staan? Dan kun je nu de puntjes op de ‘i’ gaan zetten. Ga op zoek naar mooie, decoratieve items om je tuin gezellig mee te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van tuinverlichting, sierkussens, kaarsen of mooie beelden. 

 

Geef een reactie