Lifestyle

Een echte verwen-avond: zo kom je helemaal tot rust

In ons drukke leven is het belangrijk om af en toe tijd voor onszelf te nemen en te ontspannen. Een verwen avondje is de perfecte gelegenheid om even helemaal tot rust te komen en jezelf te verwennen. Of je nu behoefte hebt aan ontspanning na een lange dag werken of gewoon even wilt genieten van me-time, in dit artikel geef ik je tips en ideeën om een verwen avondje voor jezelf te organiseren.

Creëer de juiste sfeer

Om een ontspannen sfeer te creëren, is het belangrijk om de juiste sfeer te creëren. Dim de lichten, steek wat geurkaarsen aan en zet rustgevende muziek op: ja, het maakt echt een verschil! Kies voor kalme muziek, of juist vrolijke, en voor warm licht.

Ga lekker in douche of in bad

Een warm bad of een uitgebreide douche kan wonderen doen voor zowel je lichaam als geest. Voeg wat badzout of essentiële oliën toe aan het water. Neem de tijd om te genieten van het warme water, sluit je ogen en laat de stress van de dag van je afglijden. Je kunt ook een gezichtsmasker aanbrengen of een boek lezen terwijl je in bad zit. En voor de douche geldt: neem echt even de tijd, was je haar met een lekkere shampoo. 

Verwen jezelf met een spa-behandeling

Breng je eigen spa naar huis door jezelf te verwennen met een zelfgemaakte spa-behandeling. En dat kan niet zonder een goed maskertje! Moroccan oil is een bekend merk onder de huidcrémes, en ook een moroccanoil masker is een populair keuze. Het zorgt voor een heerlijk zachte huid, en ook dat geeft een heel ontspannen gevoel. 

Ga voor comfortabele kleding

Ruim die strakke kleding op en trek iets comfortabels aan. Kies voor zachte pyjama's, gezellige sokken en warme pantoffels. Comfortabele kleding draagt bij aan de ontspanning en helpt je om volledig tot rust te komen.

Verwen je smaakpapillen

Een verwen avondje is niet compleet zonder wat heerlijk eten en drinken. Maak je favoriete gerechten klaar of bestel iets lekkers om van te genieten. Vergeet niet om jezelf te trakteren op een lekker drankje, zoals een glas wijn, een kopje warme chocolademelk of een verfrissende smoothie.

Ontspan met een boek of film

Pak een boek dat al een tijdje op je leeslijst staat of kies een film uit waar je al lang naar uitkijkt. Creëer een knusse hoek met kussens en dekens, en verlies jezelf in het verhaal. Dit is een geweldige manier om even te ontsnappen aan de realiteit en je gedachten te verzetten.

Geef een reactie