Dieren

Hoe zorg je het beste voor je kleine viervoeter?

Je grote vriend, je loyale maatje en degene die afhankelijk van je is. Hij of zij moet een aantal keer per dag uit, heeft eten en drinken nodig en verdient een veilige omgeving. Dit zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een hond hebt. Best lastig, want de meeste mensen onderschatten het zorgen voor een hond enorm. Daarom krijg je in deze blog een aantal tips om voor die trouwe viervoeter te zorgen.

Veiligheid

De veiligheid van je hond staat voorop. Zorg daarom dat je bijvoorbeeld een goede riem hebt, en een goede halsband hond. Dit reduceert de kans enorm dat hij of zij ontsnapt uit je handjes. Mocht dit toch gebeuren, is het ook handig als je je hond hebt gemicrochipt. Microchippen is wettelijk verplicht voor alle honden in Nederland, net als een registratie en een dierenpaspoort. Dit mag je echter niet zelf doen, laat het doen bij een dierenarts die je vertrouwt en die ervaren is met honden chippen. Het is erg belangrijk om de chipgegevens van je hond up-to-date te houden met de juiste informatie, zodat er contact met je kan worden opgenomen als je hond vermist wordt.

Registreren bij een dierenarts

Wacht niet tot je hond ziek wordt voordat je je bij een dierenarts meldt. Dieren moeten jaarlijks worden gevaccineerd, en die tijd is een goede gelegenheid voor een volledige gezondheidscontrole. Gedragsproblemen en fysieke problemen ontstaan om verschillende redenen. Als je iets zorgwekkends opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met je dierenarts. Hij kan het medische probleem behandelen of een gekwalificeerde trainer of gedragsdeskundige aanbevelen. Als je eenmaal geregistreerd bent, gaat dit allemaal ook wat makkelijker.

Reguliere behandelingen

Zorgen voor de gezondheid van je hond betekent ook proberen te voorkomen dat vermijdbare gezondheidsproblemen ontstaan. Honden moeten jaarlijks worden ingeënt en regelmatig worden ontwormd en behandeld tegen vlooien. Doe dit echt, want dit bespaart je een hoop gedoe. 

Verzekering

Een huisdierenverzekering is een belangrijke overweging voor alle hondeneigenaars. Het zal helpen beschermen tegen onverwachte dierenartskosten en stelt je in staat om de beste gezondheidszorg voor je hond te bieden. Er zijn een aantal verschillende polissen en aanbieders om uit te kiezen, maar niet alle huisdierenverzekeringen zijn hetzelfde. Sommige polissen beperken de hoeveelheid tijd of geld die je kunt claimen en daarom is het aan te raden om niet alleen op basis van de prijs een polis te kiezen en dat is natuurlijk wel zo goed om te weten als je hier meer over wilt weten.

Geef een reactie