Mode

Nieuwe overhemden kopen

Bijna iedere man en vaak ook jongen heeft er wel eentje in zijn kast hangen. De meest voorkomende kleur is wit of lichtblauw. Dan hebben we het hier natuurlijk over een overhemd. Een overhemd is eigenlijk ook een onmisbaar kledingstuk in je kast. Met een overhemd heb je namelijk al snel een nette uitstraling. Dit is zowel op zakelijk gebied als bij privé activiteiten een goede manier om je netjes te kleden. Een overhemd kan je vaak onder een pak dragen, dan moet je ervoor zorgen dat je overhemd kleurt bij de rest van je pak. Dat is ook vaak de reden dat de meeste mannen een wit of licht blauw overhemd hebben. Deze kleurt namelijk bij veel pakken. Maar ook een wit of licht blauw overhemd kan je gewoon dragen op een normale spijkerbroek of boven een pantalon. Je kan deze effen overhemden vaak heel goed combineren. 

 

De juiste maat

Wanneer je nog geen goed overhemd in je kast hebt, of gewoon meer overhemden kopen wil, wordt er in dit artikel een aantal tips gegeven voor het kopen nieuwe overhemden. Om te beginnen is het bij een overhemd heel belangrijk dat je de juiste maat hebt. Een overhemd moet namelijk goed passen voordat het er mooi uitziet. Het is belangrijk om rekening te houden met je figuur. Wanneer je bijvoorbeeld slank bent en lange armen hebt kan je kiezen voor een hemd met extra mouwlengte. Hierdoor voorkom je dat je arm veel meer uitsteekt dan het overhemd. Vervolgens is het belangrijk om te kijken welk materiaal je fijn vindt. Dit kan per persoon verschillen, de een vindt een overhemd van katoen heel fijn aanvoelen terwijl de anderen juist een overhemd wil dat strijkvrij is. Dat scheelt weer strijken in de ochtend. Zo heeft iedereen zijn persoonlijke voorkeur. 

 

Patronen en kleuren

Vervolgens kan je kijken naar wat voor soort kleur je mooi vindt. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van waar je het mee combineert. Als je het overhemd altijd onder een pak wil dragen is het belangrijk dat deze bij elkaar kleuren. Maar als je het overhemd gewoon op een pantalon wil dragen kan je wat uitsprekendere kleuren kiezen. Ook zijn er veel overhemden met een opvallend patroon. Dit kan ervoor zorgen dat je overhemd wat minder saai wordt. Erg leuk voor een feestje bijvoorbeeld. Wanneer je eenmaal de goede maat weet kan je ook online heel veel overhemden kopen. Daar heb je vaak veel keuze met verschillende kleuren en patronen. In wat voor kleur of materiaal je het overhemd ook koopt, een overhemd is een onmisbaar kledingstuk in elke heren kledingkast en zal dus altijd goed van pas komen.  

Geef een reactie