Lifestyle

Alle tips over een stedentrip Venetië en Porto

Venetië, de oude stad vol met grachten en smalle watertjes. Eens in je leven moet je een stedentrip naar Venetië hebben gemaakt. De gekleurde huisjes rondom de kanalen geven je meteen een vrolijk gevoel! Daarnaast is Porto ook een geweldige stad voor een stedentrip. Porto is een oude en mooie stad in Portugal. Veel mensen trekken vaak naar Lissabon toe, maar Porto is stiekem misschien wel meer de moeite waard. Hieronder lees je wat deze twee steden zo bijzonder maakt om te bezoeken. 

Een stedentrip Venetië 

Venetië is een van de bekendste steden in Italië. Een stedentrip Venetië kun je het beste doen in de lente, dan is het niet té warm maar wel lekker weer! Venetië ken je natuurlijk van de afbeeldingen waarop vele kanalen en gekleurde huisjes staan afgebeeld. Deze afbeeldingen liegen niet. De stad is oud en historisch en de gekleurde panden maken deze stad tot een romantisch plekje. Wist jij dat er in Venetië geen autoverkeer mogelijk is? Dit zorgt ervoor dat je de stad op een echt rustige manier kan bezoeken. Slenteren door de smalle straatjes is wat een stedentrip Venetië zo leuk maakt. Maar pas op dat je niet verdwaald! Ben jij een echte kunstliefhebber? De Venetiaanse kunst is al heel oud en is door heel Venetië heen te bewonderen. Vergeet daarnaast geen boottrip te maken naar de eilanden Burano en Murano. Een stuk minder toeristisch en daardoor zeker de moeite waard!  

Of toch een stedentrip Porto? 

Een stedentrip Porto biedt net zoals Venetië ook historische gebouwen, gekleurde huisjes en decoratie van mozaïek. Slenteren door de straatjes van Porto is dan ook heerlijk. Porto ligt aan een grote rivier en een aantal grote bruggen verbindt deze stad met Vila Nova de Gaia (wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken!). Het bekijken van de zonsondergang op deze bruggen is een waar genoegen. Porto is natuurlijk de stad van de Port. Een portproeverij mag dan ook niet aan een stedentrip Porto ontbreken. Porto is daarnaast een goedkopere stad dan de meeste steden in West-Europa. Dit maakt uiteten gaan of een koffietje bestellen op het terras erg leuk! Een stedentrip Porto wordt nog leuker als je deze op de fiets doet. Op de fiets kun je verdwalen door de stad en kom je op de meest ontoeristische plekken! Toe aan een dagje strand? Door middel van de oude tram sta je zo op het strand. Zo kan je even ontsnappen aan het stadsleven en lekker uitrusten!

Geef een antwoord