Dieren

Wanneer is een gedragstherapie nodig voor jouw hond?

 

Gedragstherapie voor honden is een goede uitweg om gedragsproblemen zoals angst, ongehoorzaamheid en agressie op te lossen. Het is erg praktisch en ook gericht voor een oplossing. Je krijgt een inzicht in het gedrag van je viervoeter en krijgt een plan van aanpak te zien waarmee jezelf te werk kunt gaan. Dit plan van aanpak kan erg verschillen per gedragsprobleem en niet alleen in aanpak, maar ook in verschil van tijd. Een sessie duurt vaak 30 minuten tot maximaal één uur. Een traject kan wel uit 4 of meerdere afspraken bestaan, afhankelijk van het probleemgedrag. Maar hoe verloopt de werkwijze van een gedragstherapeut voor je hond? Lees dit artikel grondig door, zodat je over dit onderwerp meer informatie kunt krijgen.

De werkwijze van een gedragstherapeut voor je hond

Gedragstherapie hond is een traject dat bestaat uit een consult aan huis of op een bepaalde plaats, gedragsanalyse, een plan van behandeling en nazorg. Het hele traject kan wel uit vier of meerdere uitspraken bestaan. Vooraf vind een intakegesprek plaats, hierin wordt een analyse gemaakt van het probleem. Vervolgens krijg je een diagnose, een plan van aanpak en een voorspelling via mail doorgestuurd. Regelmatig wordt er overlegd met een dierenarts als dit nodig is en wordt er een verslag geschreven voor je dierenarts. Ten slotte de nazorg die ongeveer 3 maanden zou duren waarbij er telefonisch wordt gepraat over de vooruitgang van de viervoeter.

Een therapeut zoeken voor je hond, hoe vind je een geschikte?

Als je op internet rond gaat kijken vind je al snel veel resultaten. Het is belangrijk dat je gaat zoeken naar iets in de buurt van je, het heeft namelijk niet veel zin om een afspraak te maken bij een bedrijf waarvoor je een uur moet rijden. Vervolgens kun je de website bezoeken en hier de prijzen vergelijken met andere websites. Ook is het van belang om te kijken of de hondengedragstherapeut een diploma heeft die hiervoor bedoeld is. Dit zorgt ervoor dat je vaak zeker weet dat je goed zit. Je zou ook nog ten slotte de reviews kunnen bekijken van de diverse bedrijven zodat je eerlijke meningen en beoordeling kunt bekijken van klanten in het verleden.

 

Geef een reactie