Wonen

Je eigen woning verhuren kan best spannend zijn

Heb je een fijn koopappartement in een leuke stad en zou je er eigenlijk nooit meer uit weg willen? Dan kom je nogal in gewetensnood op het moment dat je de kans krijgt om voor een langere tijd in het buitenland te gaan werken. Want je huis leeg laten staan is, met het huidige huizentekort echt geen optie. Natuurlijk kun je iemand uit je familie vragen om er regelmatig langs te gaan of er tijdelijk te gaan wonen, maar is het niet veel fijner als je je eigen woning verhuren kunt? Wanneer je je eigen woning verhuren gaat kun je er nog wat geld aan overhouden. Al blijft het eigen woning verhuren wel een spannende onderneming.

Waarom kan je eigen woning verhuren best spannend zijn?

Je eigen woning verhuren kan best spannend zijn omdat je niet precies weet wie er in komt. Natuurlijk maken jullie even kennis, maar uiteindelijk weet je niets van zo iemand. Daarbij ben jij in het buitenland, dus af en toe even langsfietsen is ook geen optie. Je kunt dan beter een ervaren partij inschakelen die ervoor zorgt dat jouw woning verhuurd wordt en dat je geen problemen krijgt. Je kunt deze partij zelfs inschakelen voor het doen van controles en het regelen van het beheer.

Waar ga jij wonen in het buitenland?

Ben je langere tijd aan het werk op één plek, dan is de kans groot dat je een kamer of een heel huis huurt van iemand. En zo moet je het ook zien. Je kunt expat huis verhuren. Deze mensen zijn voor hun werk in Nederland en kunnen wel een fijne en veilige plek gebruiken om tijdelijk te wonen. Zeker in de Randstad en andere grote steden in ons land is veel vraag naar (tijdelijke) woonruimte voor expats. Hoe fijn is het als je je eigen woning verhuren gaat aan een expat die daar echt behoeft aan heeft? Jij verdient wat extra's en hij of zij heeft een fijne plek om te wonen.

Geef een reactie