Wonen

Een sfeer creëren met belichting

Ieder huis heeft zijn eigen stijl. Waar het ene huis een moderne inrichting heeft, straalt de andere een klassieker karakter uit. Welke stijl je ook kiest, elk huishouden moet goed nadenken over passende belichting. De lichten in een woon-, slaap- of badkamer spelen een centrale rol in het neerzetten van een bepaalde sfeer. Zo ga je natuurlijk niet voor tl-verlichting in je woonkamer, omdat dit geen warmte uitstraalt. Wat past dan wel bij jou thuis? Lees deze blog gauw verder en doe inspiratie op. 

Warme industriële lampen

Een woontrend die aan populariteit wint, is de industriële inrichting. Mensen kiezen steeds vaker voor bakstenen muren, robuuste meubelstukken en betonnen vloeren. Dit alles wordt vervolgens gecombineerd met strakke grijze, bruine en zwarte tinten in het interieur. Het past allemaal in het industriële plaatje. Om het af te maken, is een industriële lamp een fantastische tip. Dit zijn robuuste lampen met een oud karakter, bijna vintage. Wel is het hierbij van belang dat je kiest voor warme verlichting. Ga dus voor een warme witte kleur, in plaats van fel wit. Dit past beter bij het industriële karakter. 

Kleuren LED verlichting

Wil jij niet altijd dezelfde soort verlichting en houd je wel van wat kleur? Dan is het een aanrader om te kiezen voor kleuren LED verlichting. Er zijn steeds meer bekende merken die dit op de markt brengen. In feite gaat het om verlichting die je kunt bedienen met een smartphone of een afstandsbediening. Je geeft zelf aan hoe fel je het licht wilt hebben en welke kleur het moet zijn. Doordat je zelf veel invloed hebt op de verlichting, kun je in iedere kamer een andere sfeer creëren. Op de slaapkamer kun je gaan voor volle, warme kleuren en in de keuken is het misschien leuk om te gaan voor wat fellere en frissere verlichting. Een extra voordeel aan kleuren LED verlichting is dat het een duurzame optie is. Het zijn zuinige lampen die tot wel negentig procent minder energie verbruiken dan een traditionele gloeilamp. Dit scheelt weer energiekosten. 

Licht tegenhouden 

Het kiezen van de juiste belichting thuis is van essentieel belang. Het creëert immers een bepaalde sfeer. Bovenstaande tips hebben je inspiratie gegeven voor verlichting thuis, maar heb je ook gedacht aan manieren om licht tegen te houden. Soms schijnt de zon zodanig fel dat je even wat schaduw wil creëren in je woonkamer. Dat kan natuurlijk als je de juiste gordijnen hebt. Het zou mooi zijn als je een manier vindt waarbij er nog steeds natuurlijk licht naar binnen schijnt, maar je ook genoeg schaduw hebt. Je hoeft niet langer te zoeken, want plissegordijnen op maat zijn de oplossing! Dit zijn gordijnen waarbij je de stand zelf kunt bepalen waardoor je invloed kunt uitoefenen op de hoeveelheid lichtinval. Tevens kun je gaan voor zwarte houten jaloezieën. Hierbij geldt hetzelfde voordeel. 

Geef een antwoord