Wonen

Laminaatvloeren: eenvoudig te onderhouden, betaalbaar en mooi

Wil je een vloer die gemakkelijk te onderhouden is? Overweeg dan een laminaatvloer. Laminaatvloeren zijn namelijk erg praktisch. Ze zijn mooi, betaalbaar en eenvoudig bij te houden. Daarnaast zijn er veel verschillende soorten laminaatvloeren verkrijgbaar, dus je kunt altijd de juiste keuze maken. In dit artikel vertellen we je meer over laminaatvloeren en pvc vloeren.

Wat zijn laminaatvloeren?

Laminaatvloeren zijn gemaakt van laminaat, dit zijn kunststof of houtvezelplaten. Deze platen worden bedekt met een decoratieve laag en een toplaag. Laminaatvloeren zijn stevig, duurzaam en makkelijk in onderhoud. Ook hebben ze een natuurlijke uitstraling waardoor ze goed aansluiten bij de sfeer van je woning.

Waarom voor een laminaatvloer kiezen?

Er zijn veel redenen om voor een laminaatvloer te kiezen. Zoals we al eerder hebben verteld, zijn laminaatvloeren mooi, betaalbaar en onderhoudsarm. Daarnaast zijn ze ook stevig en duurzaam. Laminaatvloeren gaan gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar mee.

Verschillende soorten laminaat vloeren

Als je een laminaatvloer wilt kopen, is het belangrijk om goed na te denken over welk soort vloer je wilt en welke soort het beste bij jouw woning past. Er zijn namelijk veel verschillende soorten laminaatvloeren verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten laminaatvloer, een stenen laminaatvloer of een tegel laminaat vloer.

Of misschien een PVC vloer

Een andere optie is een PVC vloer. PVC vloeren zijn sterk, duurzaam en onderhoudsarm. Ook hebben ze een natuurlijke uitstraling. PVC vloeren gaan gemiddeld tussen de 20 en 30 jaar mee.

PVC vloeren zijn er in veel verschillende soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een houten PVC vloer, een stenen PVC vloer of een tegel PVC vloer. Welke soort jouw woning het beste staat, is afhankelijk van de sfeer die je in huis wilt creëren.

Hoeveel kosten deze vloeren en hoe onderhoud je ze?

Laminaatvloeren zijn gemiddeld tussen de €20,- en €30,- per m². PVC vloeren zijn iets duurder en kosten gemiddeld tussen de €30,- en €40,- per m². Hoe onderhoud ik een laminaat- of PVC vloer? Om je laminaat- of PVC vloer in goede staat te houden, is het belangrijk om deze regelmatig te stofzuigen of dweilen. Gebruik hiervoor altijd een zachte borstel of dweil om de vloer niet te beschadigen. Als je een laminaatvloer hebt, is het belangrijk dat je deze regelmatig stofzuigt of dweilt. Gebruik hiervoor altijd een zachte borstel of dweil, zodat je vloer niet beschadigd raakt. PVC vloeren kunnen iets meer water verdragen dan laminaatvloeren. Dit betekent dat je ze ook met een vochtige doek kunt afnemen. Let wel op dat je PVC vloer niet te nat wordt, want dan kan hij gaan krimpen of zijn glans verliezen.

Kortom, als je op zoek bent naar een vloer die mooi, betaalbaar en onderhoudsarm is, overweeg dan een laminaatvloer of pvc vloer. Welk soort het beste bij jouw woning past, is afhankelijk van de sfeer die je in huis wilt creëren. In dit artikel hebben we je meer verteld over laminaatvloeren en pvc vloeren. We hopen dat je hiermee een goede keuze kunt maken!

Geef een reactie