Algemeen

Reizen naar Kenia

Kenia is een prachtig land in Afrika met een divers landschap, van savannes en woestijnen tot bergen en tropische bossen. Het is een land dat bekend staat om zijn prachtige diersoorten, zoals leeuwen, olifanten en giraffen, maar ook om zijn kleurrijke culturen en traditionele levensstijl. Bezoek de wilde dieren in de nationale parken en reservaten, en ga langs bij traditionele stammen. 

Visum en vaccinaties

Als Nederlander heb je een visum nodig om Kenia binnen te komen. Dit visum kun je vooraf aanvragen bij de ambassade van Kenia in Nederland, of bij aankomst op het vliegveld in Kenia. Houd er rekening mee dat het visum bij aankomst duurder is dan wanneer je het vooraf aanvraagt. Daarnaast moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn na je vertrek uit Kenia. Het is verstandig om dit soort dingen vooraf goed op orde te hebben.

Er zijn geen verplichte inentingen voor Kenia, maar wel een aantal vaccinaties aanbevolen waaronder inentingen tegen gele koorts, hepatitis A en B, en buiktyfus. Daarnaast is het verstandig om malariatabletten te nemen, aangezien Kenia een malariagebied is. Het is slim om vooraf hierover advies in te winnen bij een arts of bij de GGD, of kijk even op de website van Reisprik. Verder is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het verblijf in een land met een andere gezondheidszorg dan je gewend bent. Zorg ervoor dat je een goede reisverzekering hebt en neem voldoende medicijnen mee mocht je die dagelijks nodig hebben.

Vervoer en verblijf

In Kenia kun je gebruik maken van taxi's en bussen om je te verplaatsen. Het is verstandig om vooraf de tarieven af te spreken, omdat taxi's vaak geen meter hebben. Het is ook mogelijk om een auto te huren, maar houd er rekening mee dat de wegen niet altijd even goed onderhouden zijn en dat het verkeer soms chaotisch kan zijn. Wij raden aan om je te vervoeren met taxi’s of met een prive chaffeur. 

Er zijn in Kenia tal van accommodatiemogelijkheden, van eenvoudige hostels tot luxe appartementen. Ook kun je helemaal back to basic, door bij een kolonie te gaan overnachten. Of kies ervoor om tussen de wilde dieren te slapen in een national park. Het is verstandig om je accommodatie vooraf te boeken, zodat je zeker weet dat je een plek hebt om te verblijven. Houd er rekening mee dat de prijzen in het hoogseizoen hoger kunnen liggen en dat sommige accommodaties snel volgeboekt zijn. 

Geef een reactie