Algemeen

Waarom kan het een goed idee zijn om een auto te leasen in plaats van er een te kopen?

Het is voor veel mensen hard nodig om over een eigen auto te beschikken. Dat komt doordat je als eigenaar van een auto altijd de beschikking hebt over een auto wanneer je ergens naartoe moet. Voor sommige mensen is dit niet zo belangrijk omdat zij toch nooit op grote afstand van hun woonplaats moeten zijn, maar anderen hebben bijvoorbeeld een baan waardoor zij dagelijks tientallen tot honderden kilometers moeten afleggen. In dat geval is het erg handig om een eigen auto te hebben. 

 

Als je een eigen auto hebt, komt hier een hoop bij kijken. Hoe je het ook wendt of keert, het bezitten van een auto kost een hoop geld. Je moet dan namelijk rekening houden met allerlei kosten. Hierbij kun je denken aan het verzekeren van je auto, het betalen van de wegenbelasting, maar ook het onderhouden van je auto en de brandstof kunnen samen een hoop geld kosten. Vooral wanneer je pech hebt en er regelmatig iets kapot gaat aan je auto kan dit ontzettend in de kosten gaan lopen. Daarom is het niet gek dat er steeds meer mensen zijn die liever geen auto kopen, maar er op een andere manier voor zorgen dat ze een auto tot hun beschikking hebben. In deze tekst vind je om welke manier dit gaat. 

Lease een auto

Mensen die het niet fijn vinden om met allerlei onverwachte kosten te maken te krijgen wanneer ze een auto hebben, kunnen er misschien beter voor kiezen om een auto te leasen. Dat komt doordat je hierbij minder verantwoordelijkheden hebt dan wanneer je zelf eigenaar bent van de auto. Als je een auto leaset, is deze namelijk niet van jou. De auto blijft op naam staan van het leasebedrijf. Jij betaalt maandelijks een bedrag voor je leaseauto zodat je er in mag rijden. Van tevoren spreek je een bepaald aantal kilometers af dat je jaarlijks mag rijden. Op die manier weet het leasebedrijf zeker dat de auto niet te veel heeft gereden wanneer je hem terugbrengt. 

Het voordeel van het leasen van een auto

Als je kiest voor operational lease bij lease.auto, heb je veel minder verantwoordelijkheden dan wanneer je een auto hebt gekocht. Je hoeft enkel maandelijks het leasebedrag te betalen en ervoor te zorgen dat je de bijtelling betaalt. Ook de brandstof is voor jouw rekening, maar de rest wordt allemaal door het leasebedrijf geregeld. Het is dus zo dat het onderhoud, de verzekering en de wegenbelasting allemaal voor je worden geregeld en dat je enkel maandelijks een bepaald bedrag over hoeft te maken.

Geef een reactie