Gezondheid

Een vaderschapstest bestellen

Een vaderschapstest wordt vaak gedaan om erachter te komen of de vermeende vader ook echt de vader is van het kind. Dit wordt gedaan doormiddel van het DNA van het kind met de vermeende vader te vergelijken. Deze vaderschapstesten geven binnen een paar dagen tijd een minimale zekerheid van 99,999%. Op deze manier kan je er dus achter komen wie de vader is. Je hebt hier twee verschillende soorten testen voor. De eerste is een gemoedsrusttest, de tweede test is een rechtsgeldige vaderschapstest. Het grootste verschil tussen beide is dat de rechtsgeldige vaderschapstest ook gebruikt mag worden bij juridische procedure, denk hierbij aan bijvoorbeeld echtscheidingen, voogdij en erfenissen. Beide testen zijn wel even betrouwbaar. Het grootste verschil tussen beide is de manier waarop het DNA-materiaal wordt afgenomen. 

 

Verschillende procedures

Bij een gemoedsrusttest kan je dit namelijk gemakkelijk zelf thuis doen. Wanneer je een vaderschapstest bestellen gaat, krijg je deze thuisgestuurd in een witte enveloppe. Zonder enige tekst op de enveloppe zodat niet iedereen meteen ziet dat er een vaderschapstest in zit. In deze enveloppe zit een DNA-testpakket. Met deze steriele wattenstaafjes neem je wangslijmvlies af bij het kind en ook bij de vader. Vervolgens stuur je deze wattenstaafjes op naar het laboratorium. De uitslag ontvang je een aantal werkdagen later. Dit gaat dus heel erg snel en is ook erg betrouwbaar. Bij de rechtsgeldige vaderschapstest is de procedure net even iets anders. Hierbij moet een onafhankelijke derde persoon namelijk het DNA-materiaal afnemen. Dit kan bijvoorbeeld een huisarts of verpleegkundige zijn. Hierbij wordt een specifieke procedure gevolgd zodat de rechter zeker weet dat het DNA-monster werkelijk afkomstig is van de juiste persoon. De retour van deze monsters wordt ook door de huisarts verzegeld voor het opsturen. 

 

Een prenatale vaderschapstest

Een andere optie die je hebt bij het bestellen van een vaderschapstest is een prenatale vaderschapstest. Deze test kan je al doen tijdens de zwangerschap, dit is ook zonder enig risico voor de baby. Zo kan je tijdens de zwangerschap al vaststellen wie de vader is. Dit kan voor je gemoedsgevoel heel fijn zijn. Het voordeel van een vaderschapstest online bestellen is dat deze vak de volgende werkdag al in huis is. Je hoeft dus niet lang te wachten. Ook is de uitslag relatief snel bekend. Een ander voordeel is dat het heel discreet kan gebeuren omdat het in een witte enveloppe komt en dus niet iedereen weet wat erin zit. Dit is fijn om je privacy te beschermen.  

Geef een reactie